Izbornik Zatvoriti

ultrazvuk zglobova i mišića

Ultrazvuk zglobova i mišića podrazumeva pregled kože, potkožnog tkiva, mišića kod sumnje na povredu mišića-rupturu, pojavu zgrušane krvi-hematoma, istezanja i kidanja tetiva, povrede zglobova. To se najčešće dešava kod kolenog, ramenog, skočnog i lakatnog zgloba.

Napomenuli bismo posebno i značaj prikaza LOGIQ View-om. Radi se o panoramskom prikazu struktura koji koristimo kod pregleda muskuloskeletnog sistema, za prikaz intramuskularnih hematoma, ruptura i druge patologije mišića, ali je korisna i za prikaz krvnih sudova, graftova, bolje prostorne orjentacije za promene u dojci.  Ono što je posebno značajno ovako produženim prikazom mišićnih struktura koje se u kontinuitetu mogu prikazati u dužini od 20-30cm, pa i više u svojoj potpunoj dužini. Tu uočavamo da li su ove strukture očuvanih vlakana ili je došlo do vrlo malog oštećenje ili prekida u mišićnim strukturama  što ukazuje na tzv. male rupture mišićnih vlakana. Ovaj nalaz može biti od posebnog značaja naročito za sve one  koji se amaterski ili profesionalno bave sportskim aktivnostima što će pomoći pri daljem planiranju lečenja.

Ultrazvuk zglobova i mišića

Ultrazvuk mišića matričnom sondom  i prikaz logiq wiev-om, normalan nalaz.

Ultrazvuk mišića matričnom sondom i prikaz logiq wiev-om, ruptura mišića i hematom

Tumor unutar mišića, prikaz sličan prikazu magnetnom rezonancom a pregledom je obuhvaćena cela natkolenica što omugućuje loqic view-prelazimo sondom preko natkolenice i snima se u kontinuitetu više desetina centimetara a ne samo 4-5cm koliko obuhvata ultrazvučna sonda.

ORDINACIJA ZA ULTRAZVUČNU DIJAGNOSTIKU
HRAST DR POPOVIĆ

  • RADNO VREME:
  • Ponedeljak - Petak : 08h-21h
  • Subota : 8h-16h
Call Now Button