Izbornik Zatvoriti

ultrazvuk analne regije

Ultrazvučni pregledi se generalno smatraju bezbednim snimanjem. Tako iz Svetske zdravstvene organizacije kažu:

“Dijagnostički ultrazvuk je prepoznat kao siguran, efikasan i visoko fleksibilan način snimanja koji može pružiti klinički relevantne informacije o većini delova tela na brz i ekonomičan način”.

Međutim, medicinska ultrasonografija se ne sme izvesti bez medicinske indikacije za njeno obavljanje. U suprotnom, bilo bi to obavljanje nepotrebne zdravstvene zaštite za pacijente. To donosi neopravdane troškove i može dovesti do drugih ispitivanja.

U današnje vreme ultrazvuk se u medicini koristi rutinski. Dijagnostika ultrazvukom znatno olakšava rad lekara i omogućava postavljanje vrlo preciznih dijagnoza. U poređenju sa drugim dominantnim metodama medicinskog snimanja, ultrazvuk ima nekoliko prednosti. Pruža slike u realnom vremenu, prenosiv je i može se dovesti do kreveta pacijenta. Znatno je pristupačniji po ceni od drugih modaliteta snimanja i ne koristi štetno jonizujuće zračenje. Nedostaci uključuju različita ograničenja koja postoje. To su npr. potreba za saradnjom s pacijentima, zavisnost od fizičkog stanja, teškoće oblikovanja slika iza kostiju i vazduha ili gasova, i potreba za kvalifikovanim operatorom, obično obučenim profesionalcem.

Ultrazvučni pregledi zavise od lekara koji ih izvodi, ali i od korišćenih uređaja. Kvalitetom uređaja koje poseduje Ordinacija HRAST dr Popović prevazilazi mnoge probleme. One preostale rešavamo saradnjom sa najboljim stručnjacima u svojim oblastima. Naš tim čine iskusni profesionalci, ljudi koji iza sebe imaju vrhunsku obuku i dugotrajnu praksu.

ORDINACIJA ZA ULTRAZVUČNU DIJAGNOSTIKU
HRAST DR POPOVIĆ

  • RADNO VREME:
  • Ponedeljak - Petak : 08h-21h
  • Subota : 8h-16h
Call Now Button