Izbornik Zatvoriti

Na vreme otkrivena hernija (kila) – lagodniji život

Hernija (kila ili bruh) je abnormalni izlazak tkiva ili organa, poput creva, kroz zid šupljine u kojoj obično boravi. U praksi, najčešće zahvataju stomak, a posebno prepone. Preponske kile su najčešće ingvinalnog tipa, ali mogu biti i femoralne. Ostale kile mogu biti hiatusne, incizijske i pupčane kile. Statistika kaže da su simptomi prisutni kod oko 66% ljudi sa hernijama prepona. Oni mogu uključivati bol ili nelagodnost, posebno tokom kašljanja, vežbanja ili odlaska u toalet. Često se pogoršavaju tokom dana i poboljšavaju u ležećem položaju.

Ova vrsta ultrazvučnog pregleda ima više mogućnosti za dijagnostičara. Cilj pregleda je otkrivanje:
Ingvinalne kile
– Femoralne kile
– Spigelijanske kile
– Kile prednjeg trbušnog zida
– Incizione kile
– Ultrazvuk normalnih postoperativnih osobina

Sadržaj hernija (kila( u većini slučajeva je samo masnoća. Ona može biti ili intraperitonealna ili preperitonealna masnoća. Njih nije moguće razlikovati ultrazvukom. Zato je za specijalistu koji obavlja pregled izuzetno važan kvalitet uređaja koji koristi prilikom pregleda. U Ordinaciji HRAST DR POPOVIĆ posedujemo najsavremenije ultrazvučne aparate i sve sonde koje su prilagođene ovom specijalističkom pregledu. Naši stručni konsultanti će svaki pregled obaviti na najbolji mogući način.

Specijalista hirurgije na osnovu ultrazvučnog nalaza može izvršiti intervenciju kile. Postoperativni tok se prati redovnim ultrazvučnim pregledima i pregledima lekara specijaliste.

Važno je napomenuti da je ultrazvučni pregled prednjeg trbušnog zida i prepona odvojen od ultrazvučnog pregleda abdomena. Ultrazvuk abdomena je pregled samih organa u stomaku, dok se kile posebno pregledaju.

Call Now Button