Izbornik Zatvoriti

Asist. dr sci. med. Sergej Prijić

Asist. dr sci. med. Sergej Prijić

Specijalista pedijatrije

 

Dr Sergej Prijić je specijalista pedijatrije, doktor medicinskih nauka sa naučnom ekspertizom u oblasti pedijatrijske kardiologije i asistent Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Zaposlen je u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije. Tamo, pored delatnosti iz opsega rada kardiološke službe (uključujući interventnu kardiologiju), obavlja i poslove načelnika Službe za naučno-istraživačku i obrazovnu delatnost. Kao dečji kardiolog učestvovao je u humanitarnim misijama u Ukrajini i Makedoniji (2012, 2016) pod pokroviteljstvom Međunarodne fondacije za dečje srce i Alijanse za srce sa sedištem u Memfisu (SAD).

Dr Prijić je završio specijalističko usavršavanje iz oblasti pedijatrijske kardiologije u Americi (Texas Children’s Hospital Houston), Nemačkoj (Zentrum fur Kinder und Jugendmedizin UniversitatsKlinikum Heidelberg) i Japanu (Mt FUJI Shizuoka Children’s Hospital). Jedan je od troje stipendista iz Evrope u okviru programa razmene Evropske i Japanske asocijacije pedijatrijskih kardiologa (2014/2015). Uspešno je završio evropske i američke trening kurseve iz interventne kardiologije u Lincu (Austrija) i Las Vegasu (SAD). Dobitnik je Sertifikata za akademsku superiornost u oblasti pedijatrijske kardiologije. Dobitnik je i nagrade za najboljeg učesnika tradicionalne Internacionalne konferencije u Salcburgu koja je održana pod pokroviteljstvom Dečje bolnice u Filadelfiji, Američko-Austrijske fondacije i Otvorenog medicinskog instituta (2012).

Autor (i koautor) je više od 120 naučnih i stručnih radova. Od njih je 25 objavljeno u indeksiranim časopisima sa kumulativnim „impakt“ faktorom od 46,525. Dr Prijić je pozivni član uređivačkog odbora u tri međunarodna i dva domaća naučna časopisa. Član je organizacionih i naučnih odbora i pozivni predavač na eminentnim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima. Dvostruki je dobitnik godišnje nagrade Srpskog lekarskog društva. Član je Evropske asocijacije pedijatrijskih kardiologa i Američkog udruženja za interventnu kardiologiju i angiografiju.

Call Now Button