Izbornik Zatvoriti

Doc dr Ivana Basta

Doc dr Ivana Basta

Specijalista neurologije

 

Dr Ivana Basta rođena je 1970. godine u Beogradu. Diplomirala je 1994. godine sa prosečnom ocenom 9.55. Od 1996. godine zaposlena je na neurološkoj klinici na odeljenju za neuromišicne i bolesti kičmene moždine. Specijalistički ispit iz neurologije položila je 2000. godine sa odličnom ocenom.

Postdiplomske studije iz oblasti neurologije započela je 1996. godine, a magistarski rad “Značaj antiglikolipidnih antitela u neuromišićnim bolestima” započela je 2002. godine.

Doktorsku disertaciju “Studija kvaliteta života kod pacijenata sa miastenijom gravisom u definisanoj populaciji” je odbranila 2010. godine pod supervizijom prof Dr Dragane Lavnić i prof Dr Tatjane Pekmezović.

Stipendija Evropskog neurološkog društva (mentor: prof Dr Eduardo Nobile – Orazio) – Klinička i eksperimentalna neuroimunologija, anti-glikolipidna antitela stečenim upalnim neuropatijama, antineuronska antitela u paraneoplastičnim sindromima. Služba kliničke neurologije, odeljenje za neurološke nauke – “Osspedale Maggiore Policlinico” – Milan, Univerzitet u Milanu, Italija, 2002. godina.

Bila je angažovana kao istraživač na naučnim projektima ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u periodu od 1994. do 2010. godine.

Saradnik u oblasti neurologije od januara 2011.godine.

Angažovana na naučnom projektu ministarstva nauke i tehnološkoh razvoja Republike Srbije pod vođstvom prof Dr Tatjane Pekmezović.

ČLANSTVO:

– Srpsko lekarsko društvo
– Evropsko federacija neuroloških društava
– Svetsko neurološko društvo

Call Now Button