Izbornik Zatvoriti

Asist. dr sci. med. Sergej Prijić

Sergej Prijic

Asist. dr sci. med. Sergej Prijić

Specijalista pedijatrije

 

Др Сергеј Пријић је специјалиста педијатрије, доктор медицинских наука са научном експертизом у области педијатријске кардиологије и асистент Медицинског факултета Универзитета у Београду. Запослен је у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије где, поред делатности из опсега рада кардиолошке службе (укључујући интервентну кардиологију), обавља и послове начелника Службе за научно-истраживачку и образовну делатност.  Као дечји кардиолог учествовао је у хуманитарним мисијама у Украјини и Македонији (2012, 2016) под покровитељством Међународне фондације за дечје срце и Алијансе за срце са седиштем у Мемфису (САД).

Др Пријић је завршио специјалистичко усавршавање из области педијатријске кардиологије у Америци (Теxас Цхилдрен’с Хоспитал Хоустон), Немачкој (Зентрум фур Киндер унд Југендмедизин УниверситатсКлиникум Хеиделберг) и Јапану (Мт ФУЈИ Схизуока Цхилдрен’с Хоспитал). Један је од троје стипендиста из Европе у оквиру програма размене Европске и Јапанске асоцијације педијатријских кардиолога (2014/2015). Успешно је завршио европске и америчке тренинг курсеве из интервентне кардиологије у Линцу (Аустрија) и Лас Вегасу (САД). Добитник је Сертификата за академску супериорност у области педијатријске кардиологије и награде за најбољег учесника традиционалне Интернационалне конференције у Салцбургу која је одржана под покровитељством Дечје болнице у Филаделфији, Америчко-Аустријске фондације и Отвореног медицинског института (2012).

Аутор (и коаутор) је више од 120 научних и стручних радова, од којих је 25 објављено у индексираним часописима са кумулативним „импакт“ фактором од 46,525. Др Пријић је позивни члан уређивачког одбора у три међународна и два домаћа научна часописа, члан је организационих и научних одбора и позивни предавач на еминентним домаћим и међународним стручним скуповима. Двоструки је добитник годишње награде Српског лекарског друштва. Члан је Европске асоцијације педијатријских кардиолога и Америчког удружења за интервентну кардиологију и ангиографију.

Call Now Button