EN  
Ordinacija Hrast
Ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku HRAST DR POPOVIĆ
Stojana Protića 57, kod Hrama Svetog Save

Tel: 062 94 94 009, 011 24 22 340

 
       

Molimo Vas instalirajte ili uključite flash plugin

MI IMAMO VREMENA ZA VAS!

 
 
 
 

Molimo Vas instalirajte ili uključite flash plugin

Molimo Vas instalirajte ili uključite flash plugin

Molimo Vas instalirajte ili uključite flash plugin

Molimo Vas instalirajte ili uključite flash plugin


- pregled u ordinaciji 2 500 din  
- pregled na terenu 5 900 din

PROMOTIVNO
GRATIS ULTRAZVUČNI PREGLED ŠTITASTE ŽLEZDE SA KOLOR DOPLEROM I MEKIH TKIVA VRATA

 

Ultrazvuk dojki sa elastografijom

- pregled u ordinaciji 3 500 din

 

Ultrazvuk dojki i pazušnih regija uključujući i dojke sa silikonskim implantima je izuzetno važan pregled koji treba raditi barem jedanput godišnje jer je broj novo otkrivenih tumora dojke svake godine sve veći. Pregled pazušnih jama je takođe značajan segment pregleda jer se često uvećani limfni čvorovi pojave u ovom predelu i usmeravaju dalji dijagnostički i terapijski tok.

 

Ultrazvuk dojki je efikasan, neškodljiv, bezbolan, te se preporučuje od početka reproduktivnog perioda života. Ultrazvuk dojki sa velikom verovatnoćom diferencira maligne od benignih promena. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u prirodu nalaza, može se pod kontrolom ultrazvuka uraditi aspiracija (iglom se usisa deo sadržaja) ili biopsija (uzima se isečak tkiva) i dobijeni sadržaj se šalje na analizu. 

 

Posebno naglašavamo značaj pregleda matričnom sondom. Radi se o posebno tehnološki usavršenoj sondi kojom pregledamo dojke, štitastu  žlezdu, mišićno-koštano-zglobne i druge mekotkivne strukture i pokazujemo do najsitnijih detalja građu tih struktura. Koliko je ova sonda usavršena u odnosu na klasične sonde, pa čak i izuzetno dobre sonde koje se koriste u našim ustanovama pa i u drugim bolničkim sistemima, u drugim zemljama, pokazuje činjenica da ova sonda ima četiri puta više kristala koji su značajni za vizualizaciju ili prikaz promene u strukturama, te dobijamo izuzetno oštru, izuzetno rezolutivnu sliku a time i značajno više informacija.

 

Ordinaciija za ultrazvučnu dijagnostiku HRAST DR POPOVIĆ sprovodi preglede dojki i štitaste žlezde posebnom ultrazvučnom dijagnostičkom metodom, poznatom pod nazivom elastografija. Tehnička i kadrovska opremljenost su omogućili da se u ovoj ordinaciji uvede ova složena metoda procenjivanje promena u dojkama i štitastoj žlezdi.

ELASTOGRAFIJA je neinvaziva, bezbolna, jednostavna, neškodljiva metoda, koja se može mnogo puta ponoviti, a kojom se meri otpor mekih tkiva u cilju otkrivanja sumnjivih promena i određivanja prirodetumora. Pregled je vrlo sličan klasičnom ultrazvučnom pregledu.

Izvodi se tako što se ultrazvučnom sondom, pet do deset puta, u jednakim intervalima, jednakom jačinom, pritiska organ ili struktura koju želimo da ispitamo.  Ova metoda zasnovana je na činjenicama da svi tumori, posebno  zloćudni pružaju otpor na pritisak sondom, što se prikazuje promenama boje na monitoru ultrazvučnog aparata, od crvene, preko žute i zelene za normalna tkiva, do plave i sivo-crne za sumnjiva i tumorski izmenjena tkiva. Izmereni otpori pokazuju da neki tumori daju pet, pa i preko dvadeset puta veći otpor na pritisak, u odnosu na normalne strukture. Razlog povećanom otporu tumorskog tkiva treba tražiti u nekontrolisanom bujanju ćelija, širenju vezivnog tkiva, neovaskularizaciji, promeni oblika i građe tkiva.

Strana iskustva tokom poslednjih nekoliko godina pokazuju da pozitivan nalaz na elastografiji u ispitivanju sumljivih promena dojke u preko 90%, biva potvrđen histopatološkim nalazom prisustva maligne bolesti u ispitivanoj promeni, odnosno tkivu.

Pitajte nas,
podelite sa nama Vaše nedoumice, strahove, dileme - MI IMAMO VREMENA ZA VAS!

 

 

Ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku HRAST DR POPOVIĆ
Stojana Protića 57, kod Hrama Svetog Save, Beograd
Telefon: 062 94 94 009, 011 24 22 340
design by Normareclamare