Menu Close

Asist. dr sci. med. Sergej Prijić

Asist. dr sci. med. Sergej Prijić

Asist. dr sci. med. Sergej Prijić

Specijalista pedijatrije

 

Др Сергеј Пријић је специјалиста педијатрије, доктор медицинских наука са научном експертизом у области педијатријске кардиологије и асистент Медицинског факултета Универзитета у Београду. Запослен је у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије где, поред делатности из опсега рада кардиолошке службе (укључујући интервентну кардиологију), обавља и послове начелника Службе за научно-истраживачку и образовну делатност.  Као дечји кардиолог учествовао је у хуманитарним мисијама у Украјини и Македонији (2012, 2016) под покровитељством Међународне фондације за дечје срце и Алијансе за срце са седиштем у Мемфису (САД).

Др Пријић је завршио специјалистичко усавршавање из области педијатријске кардиологије у Америци (Теxас Цхилдрен’с Хоспитал Хоустон), Немачкој (Зентрум фур Киндер унд Југендмедизин УниверситатсКлиникум Хеиделберг) и Јапану (Мт ФУЈИ Схизуока Цхилдрен’с Хоспитал). Један је од троје стипендиста из Европе у оквиру програма размене Европске и Јапанске асоцијације педијатријских кардиолога (2014/2015). Успешно је завршио европске и америчке тренинг курсеве из интервентне кардиологије у Линцу (Аустрија) и Лас Вегасу (САД). Добитник је Сертификата за академску супериорност у области педијатријске кардиологије и награде за најбољег учесника традиционалне Интернационалне конференције у Салцбургу која је одржана под покровитељством Дечје болнице у Филаделфији, Америчко-Аустријске фондације и Отвореног медицинског института (2012).

Аутор (и коаутор) је више од 120 научних и стручних радова, од којих је 25 објављено у индексираним часописима са кумулативним „импакт“ фактором од 46,525. Др Пријић је позивни члан уређивачког одбора у три међународна и два домаћа научна часописа, члан је организационих и научних одбора и позивни предавач на еминентним домаћим и међународним стручним скуповима. Двоструки је добитник годишње награде Српског лекарског друштва. Члан је Европске асоцијације педијатријских кардиолога и Америчког удружења за интервентну кардиологију и ангиографију.